torsdag 5 mars 2009

Mochi

Ja, igår försökte jag mig på att göra Mochi, japanska riskakor. Det blev en besvikelse och jag skäms över slutresultatet. Så här ser det ut när man gör dom i Japan, och det såg exakt likadant ut när jag gjorde det i min lägenhet, studiopublik och allt.



För att göra det lite bögigare gjorde jag mina rosa istället för gröna med hjälp av lite rosenvatten jag köpte på Tasty House vid triangeln. Om du vill ha rosenvatten så köp det INTE på Tasty House, för deras rosenvatten är fullt av färgämnen, riktigt rosenvatten är klart som vatten, inget annat.

2 kommentarer:

  1. Använde du speciellt mochiris?
    Kommer ihåg att när jag lagade risgrynsgröt för japaner en gång, så reagerade de på att man skulle ha ett speciellt ris just för gröten, precis som de hade ett speciellt ris för mochi.
    ... Så det kan ha varit det som var felet. :/

    SvaraRadera
  2. Nej, jag använde gammalt basmatiris som jag hade i skafferiet=P Och jag sköljde det inte innan eller något=D Nästa gång så köper jag mochiki istället så det blir enklare.
    Hur har du det i Japan, eller är du i Sverige nu?

    SvaraRadera